LÅna pengar utan UC med BankID bild

Låna pengar utan UC med BankID

Låna pengar utan UC med BankID

Låna pengar utan UC med BankID – BankID är idag det bästa och tryggaste sättet att göra affärer över nätet. Du kan använda ditt BankID för att legitimera dig online. Det är det säkraste sättet att signera dokument och sköta kontakter med banker, företag och myndigheter i dagsläget. Det är enkelt att komma igång, du kan aktivera ditt BankID direkt via din internetbank. Om du inte redan har ett fungerande BankID och tycker att det är svårt att aktivera det, rekommenderas att du kontaktar din bank så hjälper de dig att komma igång.

Så varför vill någon låna pengar utan UC med BankID?

Om du ofta tar smålån i form att smslån eller mikrokrediter så kan det vara en bra idé att välja ett lån utan UC. Detta betyder att långivaren inte hämtar några kreditupplysningar hos Upplysningscentralen. Det görs dock alltid en sedvanlig kreditbedömning av en persons betalningsförmåga innan ett lån beviljas. Skillnaden är att uppgifterna hämtas hos ett alternativt upplysningsföretag istället för hos UC, och då slipper man få en kreditupplysning registrerad.

Upplysningscentralen är det dominerande och mest använda kreditupplysningsföretaget på den svenska marknaden och de har varit verksamma sedan 1977. Alla vuxna svenskar finns med i UCs register och de hämtar uppgifter om privatpersoners privatekonomi. Uppgifter så som inkomster, krediter och skulder går att hitta i UCs databas. De hämtar sina uppgifter från en mängd olika källor så som Skatteverket, Kronofogden, Lantmäteriet och banker.

Varje kreditupplysning som tas från UC sparas i deras register. Har du många kreditupplysningar under en kort tid riskerar du att få avslag när du ansöker om lite större lån hos banken. Många UC förfrågningar kan vara en indikation på att en persons konsumerande har spårat ur. Så behöver det naturligtvis inte vara. Du kanske tillhör de personer som ofta tar smslån och då vill du kanske inte att en UC förfrågan ska göras varje gång.

Genom att låna pengar utan UC med BankID så syns inte dina smålån i UC:s register. Så genom att istället välja en aktör som låter dig låna pengar utan UC med BankID så kan du skydda ditt kreditbetyg från att skadas.

Lån utan UC

Lån utan UC förfrågan förväxlas ibland med lån utan kreditprövning. Alla långivare gör alltid en kreditbedömning innan de beviljar ett lån till en potentiell låntagare. Detta för att förhindra ocker. Ocker är när någon utnyttjar en redan utsatt persons läge för att tillförskaffa sig pengar. I detta fall skulle det vara att låna ut pengar till någon som inte kan betala tillbaka. Det är viktigt att alla långivare tar sitt ansvar när det gäller penninglån så att inte en person överbelånas.

Lån utan UC är nästan uteslutande lån i kategorin snabblån. Snabblån är korttidslån som är avsedda att betalas tillbaka snabbt. De kort löptiderna gör att det kan vara extra riskfyllt med dessa lån. Många lockas till lån utan UC med första kredit erbjudanden om räntefritt lån första gången man lånar.

Lån utan UC omfattad huvudsakligen smslån och gäller endast lån på väldigt små summor. Var alltid extra noga med att läsa igenom villkoren noggrant innan du tar ett smslån. Detta för att förhindra att du får några otrevliga överraskningar senare. Var alltid ansvarsfull i ditt låntagande.

Smslån utan UC

Smslån utan UC – Det är huvudsakligen smslångivare som låter dig låna pengar utan UC med BankID. Eftersom pengarna som lånas i smslån är på ganska små summor görs inte lika utförliga undersökningar av en persons återbetalningsförmåga. Detta om du tar ett smslån utan UC på till exempel 1000 kr. Många smslångivare låter dig låna helt räntefritt första gången du tar en kredit.

Som första gångs låntagare erbjuds du ofta första krediten helt gratis. I så kallade gratislån. Dessa lån kommer då helt utan uppläggningsavgift och aviseringsavgifter. Var dock försiktig med denna typ av lån, då gratis erbjudandet endast gäller om avtalet följs. Om du blir tvungen att flytta förfallodatumet kan det få dyra konsekvenser.

Smslån utan UC som erbjuds gratis har ofta skyhöga räntor kopplade till lånen om du behöver flytta på förfallodagen. Vissa har flera hundra procents ränta och du tvingas betala räntan från första dagen om du så behöver flytta förfallodagen några dagar. Ibland tillkommer även övriga avgifter. Ta inte smslån om du inte verkligen måste eller om det finns minsta tvekan om att du har råd att betala tillbaka hela lånet inom löptiden.

Creditsafe

Creditsafe heter en av de alternativa kreditupplysningsföretag som Smslångivare använder sig av. När uppgifter hämtas från Creditsafe så registreras inte någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen. När du vill låna pengar utan UC med BankID så används oftast Creditsafe. Även andra aktörer används ibland till exempel Bisnode eller Soliditet. Creditsafe verkar vara absolut vanligast när det gäller smslån.

Om du vill läsa mer om att låna pengar utan UC med BankID kan du följa en av länkarna på sidan så kommer du att omdirigeras till en sida där vi går in mer djupgående om vad detta innebär.

1903 Totala visningar 3 Visningar idag
Vi hjälper privatpersoner att hitta alternativa lånelösningar på nätet.

klicklån

Hitta rätt lån. Jämför lån och räntor genom MyLoan – upp till 400 000 kr.
Bästa lånetansokan

myloan låna pengar

Låg individuell ränta, endast 9,9 % och valfri avbetalningstid på 12 – 60 månader.
Bra lånansokan

ferratum lånEtt kreditkonto med fria uttag upp till 20 000 kr. Räntefritt de första 30 dagarna. Bästa lånet

ansokan